УУБ застосувала санкції до десяти учасників-порушників торгів за напрямком «Необроблена деревина та пиломатеріали»

Головними засадами роботи Української універсальної біржі – є неухильне дотримання чинного законодавства, регламенту та правил торгівлі. Тому на біржі діє постійний моніторинг щодо виконання учасниками торгів своїх зобов’язань до укладених договорів.

Наглядова рада УУБ була вимушена застосувати санкції до десяти учасників-порушників, які брали участь в аукціонах, що відбулись 31 травня, 1, 29 червня, 1, 20, 28, 29 липня, 9 та 15 вересня.

Для семи учасників-порушників санкції передбачають недопущення до участі у наступних торгах протягом одного місяця, що будуть ініційовані лісовими господарствами Чернігівської, Житомирської, Черкаської, Рівненської, Закарпатської, Чернівецької та Вінницької областей. Ще на двох учасника накладені санкції у вигляді недопущення до участі у наступних торгах протягом трьох місяців, що будуть ініційовані лісгоспами Закарпатської та Вінницької області. Також, ще для одного учасника-порушника санкції передбачають утримання гарантійного внеску, як штрафу.

Застосування санкцій – це вимушена міра для забезпечення конкуренції, прозорості торгів та рівних умов для всіх учасників.

Наглядова рада ТОВ «Українська універсальна біржа» наголошує – для недопущення виникнення подібних ситуацій, учасникам аукціонів необхідно суворо дотримуватися правил торгівлі та виконувати свої зобов’язання до умов укладених договорів.