УУБ застосувала санкції до двох учасників-порушників торгів за напрямком «Необроблена деревина та пиломатеріали»

Фундаментальними принципами роботи Української універсальної біржі – є непохитне дотримання чинного законодавства та правил торгівлі. Виходячи з цього біржа проводить постійний моніторинг щодо дотримання учасниками аукціонів виконання своїх зобов’язань до укладених договорів та регламенту.

Наглядова рада ТОВ «Українська універсальна біржа» застосувала санкції до п’яти учасників порушників торгів, які брали участь в аукціонах, що відбулись 8 та 9 червня. До одного учасника-порушника санкції передбачають недопущення до торгів протягом одного місяця, що будуть ініційовані лісгоспами Чернігівської області, та утримання гарантійного внеску, як штрафу. Ще до одного учасника застосовані санкції передбачають недопущення до торгів, що будуть ініційовані лісовими господарствами Чернігівської області, протягом одного місяця.

Застосування санкцій є вимушеною мірою для забезпечення конкуренції, прозорості торгів та рівних умов для всіх учасників.

Наглядова рада ТОВ «Українська універсальна біржа» наголошує, що для недопущення виникнення подібних ситуацій у майбутньому, учасникам аукціонів необхідно суворо дотримуватися виконання умов договорів, правил торгівлі та регламенту.